Pieczarki w ekologicznej kuchni

Jesień i zima to czas niesprzyjający naszemu dobremu samopoczuciu. Popadamy często w stany apatii, www.iq.pl/oferta/hosting/poczta-pro/ a także coraz częściej pojawiają się u nas objawy depresji. Zimą oraz w okresie wzmożonej zachorowalności, gryp, przeziębień, polecamy sięgnąć po znanym wszystkim pieczarkę i sprawdzić jej właściwości odżywcze – przygotowując potrawy w naszej ekologicznej kuchni.

Pieczarki w ekologicznej kuchni

   Odkryta przez Chińczyków, znana przez Francuzów, którzy uprawiali ją od co najmniej XVI wieku. Pieczarka, dzięki prowadzonym badaniom, może niebawem okazać się ważnym składnikiem kuchni ekologicznej. Wartości, jakich dostarczają naszym organizmom pieczarki, warto docenić. Nie dość, że potwierdzono ich właściwości odchudzające, to jeszcze stwierdzono, iż po zastąpieniu czerwonego mięsa pieczarką, wskaźniki naszego ciała poprawiają się i co ważne – nie pojawia się tak bardzo nielubiany przez osoby odchudzające się – efekt jojo. Jesień i zima to czas, w którym brakuje nam pozytywnej energii, jak również tak korzystnych dla nas promieni słonecznych. Czas, aby zadbać o swoje dobre samopoczucie. Spróbujmy wprowadzić do swojej diety właśnie pieczarkę, która ma w sobie mnóstwo witaminy D, a ponadto oddziałuje pozytywnie na nasz układ odpornościowy. Dzięki zastosowaniu pieczarki w naszej ekologicznej kuchni, przetrwać zimę będzie o wiele łatwiej:-)

Tagged with →